Plastične kace

Plastične kace, za vodu, voće, kominu, povrće, kiseli kupus, zrnaste i praškaste materije. Univerzalne jer ne primaju i ne odaju ukuse i mirise sadržaja u kojima se skladšte.

Opširnije...

Plastični rezervoari

Plastični rezervoari za vodu, naftu i gorivo, hemikalije... Standardne zapremine od 250 l do 50 000 l, po potrebi kupca i većih dimenzija.

- vertiklani plastični rezervoari
- horizontalni plastični rezervoari cisterne

Plastične cevi za kanalizaciju i ventilaciju

Plastične cevi za kanalizaciju i ventilaciju profilisanog zida prečnika Ø 400 mm do Ø 1200 mm. Plastične cevi su otporne na abraziju, agresivne otpadne vode, hemijske uticaje i veoma su izdržljive pri mehaničkim kretnjama zemljišta.

Opširnije...

Pontoni i marine

Pontone od plastike, koje se najčešće koriste kao pontoni za splavove, marine, plovne objekte, katamarani, plutajuće platforme, pontoni i kavezi za uzgajališta ribe, pontonska plovila, plutajuća barijera za skupljanje i usmeravanje plutajućeg i podvodnog otpada.

Opširnije...

Plastične kade

Plastične kade se najčešće koriste kao kade za galvanizaciju. Plastične kade su otvorini rezervoari četvrtastog oblika, otporne na skore sve vrste hemikalija, zbog čega imaju široku primenu u industriji

Opširnije...

Šahte za kanalizaciju i vodomere

Plastične šahte za kanalizaciju su u potpunosti zamenile betonske šahte zbog svojih osobina koje ih čine superiornijim. Preporučujemo naše šahte za vodomere.

Opširnije...

PLASTIČNE ŠAHTE ZA KANALIZACIJU

Osobine šahte za kanalizaciju

Sa razvojem nove tehnologije i sve veće upotrebe polietilena, danas se sve više kosriste plastične kanalizacione šahte od PHED-a. U odnosu na stare betonske šahte, plastične šahte za kanalizaciju odlikuje veliki broj prednosti kao što su: manja težina šahte, lakše postavljanje kao i mogućnost dobrog zaptivanja šahte.sahte-za-kanalizaciju

Plastične šahte za kanalizaciju su u potpunosti vodonepropusne i neporozne, takođe elastičnost im omogućava da prilikom pomeranja tla ne dolazi do pucanja šahte.

Dimenzije šahte za kanalizaciju

Proizvodimo plasticne šahte za kanalizaciju od HDPE u sledećim prečnicima: Ø 800 mm, Ø 1000 mm, Ø 1200 mm, dok im visina zavisi od projektnih uslova a može biti do 10 metara. Izborom ovih plastičnih cevi i šahtova i njihovim ektruzionim zavarivanjem spoljašnje ili unutrašnje strane (u zavisnosti od prečnika cevi), veoma efikasno se neutrališe štetan uticaj visokog nivoa i pritiska podzemnih voda na cevovod i u većini slučajeva gde je kota dna cevi ispod nivoa gradskih i mesnih reka, gde su podzemni tokovi veoma aktivni vrši se izbor ovakvog cevovoda, upravo zato što garantuje veliki procenat nepropusnosti u odnosu na ostale vrste spojeva (beton-PVC, dihtung gumica,...).

Montaža kanalizacione šahte

Prema zahtevima kupca mogu se izraditi u različitim veličinama, i oblicima. Revizioni šahtovi omogućavaju pristup do kanalizacionog voda, njegovu kontrolu, čišćenje i održavanje. Zbog male mase i mogućnosti spajanja elemenata na licu mesta, manipulacija i transport tj. postavljanje i montaža ovakvih šahtova je krajnje jednostavna. Izrada ovih proizvoda podrazumeva i montažu na terenu tj. izradu cevovoda. Ove šahte su praktična i funkcionalna rešenja, čijom upotrebom omogućavamo zaštitu i očuvanje životne okoline.